skip to Main Content

Хрватски Форум во Куманово ја спроведе акцијата #ПодариСреќа

Денеска Хрватски Форум во склоп на акцијата #ПодариСреќа во Куманово се дружеше со децата во центарот Порака наша и им подели новогодишни честитки. На оваа акција учествуваше и салон за мебел "Матеа стил" кои што донираа од нивните производи. -…

Повеќе

Хрватски Форум и МХД Тетово во традиционална хуманитарна акција

Хрватскиот форум се приклучи на традиционалната активност на Македонско Хрватското Друштво Тетово кое секоја година организира предновогодишна посета и доделување на новогодишни подароци за децата од посебната паралелка во ОУ "Андреа Савески Ќиќиш" и во Дневниот Центар Тетово. - Сметаме…

Повеќе

Обврзани сме да бидеме солидарни и одговорни во секое време

Денеска го одбележуваме Меѓународниот ден на волонтерите, како ден кој потсетува на денот кога е формирана Програмата на Обединетите нации за волонтери во 1970 година. Волонтерството и волонтерската работа претставуваат еден од најефикасните облици на партиципација на граѓаните во процесите…

Повеќе

Одржана средба со градоначалникот на општина Куманово, г-дин Максим Димитриевски

На ден 02.12.2019 година, заменик - генералната секретарка Теодора Димитровска и координаторот за образование Ненад Бојковски остварија средба со градоначалникот на општина Куманово, г-дин Максим Димитриевски. На средбата беа претставени досегашните успешно остварени настани на ХФ, како и новите идеи за соработка…

Повеќе

Одржана редовна седница на Клубот на основачи во Скопје

На ден 01.12.2019, во просторот на Млади Хаб во Скопје, се одржа редовна седница на Клубот на основачи на Хрватскиот Форум.   На седницата се дискустираше за тековната состојба на ХФ и за дефинирање на активностите за 2020 година. Клубот на…

Повеќе

Одржан тим билдинг и стратешко планирање за Хрватски Форум

Одржан тим билдинг и стратешко планирање за Хрватски Форум во Млади Хаб во Скопје. На 01.12.2019 во Скопје, членовите на Хрватскиот Форум во просторот на Млади Хаб, одржаа тим билдинг на тема „Брендирање и социјални медиуми“ кој го водеше генералниот…

Повеќе
Back To Top