skip to Main Content

Во Суботица остварена средба со претставник на ДСХВ

Во склоп на неколкудневната посета на АП Војводина, претседателката Симона Копривњак и генералниот секретар Марко Видачек во Суботица остварија средба и со претставникот на Демократскиот сојуз на Хрвати во Војводина, Нинослав Радак. На средбата имавме можност да го претставиме ангажманот…

Повеќе

„Историски континуитет на хрватскиот парламентаризам“ во Тетово  

Хрватски Форум, на ден 23.10.2021 година, во соработка со МХД во Тетово организираше настан на тема „Историски континуитет на хрватскиот парламентаризам“, а со посебен осврт на посебни периоди, одлуки и личности.  На предавањето и дискусијата поделени во неколку тематски единици…

Повеќе

ХФ и ХМИ со работилница на тема „Хрватски наречја“

На ден 06.05.2021 година, Хрватскиот форум заедно со Хрватската матица на иселеници и Македонско - хрватското друштво (МХД) организираше работилница по хрватски јазик на тема „Хрватски наречја“, во склоп на активностите „Патувачка школа“. Работилницата ја водеше Ведран Искра, магистер по…

Повеќе

[ НАЈАВА ] Онлајн работилници по хрватски јазик #PutujućaŠkola

Хрватската матица на иселеници во соработка со Хрватски Форум и МХД организира две онлајн работилници на платформата „Зум“ наменети за деца и млади, припадници на хрватската заедница во Македонија. Јазичната работилница ќе ја води Ведран Искра, професор по хрватски јазик, а…

Повеќе

ХФ и МХД на тема: „Најстари хрватски правни документи“

На ден 18.04.2021 година, преку платформата „Google Meet“ Македонско – хрватското друштво (МХД) заедно со младите од Хрватски Форум организираше предавање на тема: „Најстарите хрватски правни документи“. Учесниците на почетокот беа запознаени со поимот за најстарите хрватски пишани споменици, како…

Повеќе

ХФ организираше предавање за граѓанските организации и комуникации

На ден 01.04.2021 година, Хрватски Форум организираше предавање на тема „Граѓанските организации и комуникациите“ со предавачката, новинарка и членка на ИО на Хрватски Форум, Кристина Озимец.  Учесниците на овој онлајн настан се запознаа со организациското (внатрешно) комуницирање, комуникациите со јавност…

Повеќе
Back To Top