skip to Main Content
Во Суботица остварена средба со претставник на ДСХВ

Во Суботица остварена средба со претставник на ДСХВ

Во склоп на неколкудневната посета на АП Војводина, претседателката Симона Копривњак и генералниот секретар Марко Видачек во Суботица остварија средба и со претставникот на Демократскиот сојуз на Хрвати во Војводина, Нинослав Радак.

На средбата имавме можност да го претставиме ангажманот на ХФ, но и да се запознаеме со активностите на ДСХВ и нивниот историски контиунитет. Убедени сме дека ваквата средба е вовед во нова соработка на регионално ниво.

Како организација очекуваме дека во најскоро време ќе бидеме домаќини на нашите пријатели од Суботица.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top