skip to Main Content
Pravo Na Kulturu Predstavljeno Kroz Hrvatsku Kulturnu Baštinu, Najavljena  I “CRO Academy”

Pravo na kulturu predstavljeno kroz hrvatsku kulturnu baštinu, najavljena i “CRO Academy”

Hrvatski forum (HF) jučer je u Tetovu organizirao prvo u nizu događanja pod nazivom “Izvorno hrvatsko: tradicija, inovativnost, mladi”, a u središtu pozornosti bilo je pravo na kulturu predstavljeno kroz hrvatsku kulturnu baštinu i UNESCO-ov popis.

“Tko ima pravo na kulturu”, “što je kultura”, “što je kulturna baština” nekoliko je pitanja o kojima se raspravljalo na jučerašnjem događaju koji je jučer organizirao HF, uz nazočnost članova HF-a i studenata hrvatskog obrazovanja i suradnika.

Tijekom cijelog događanja predstavljeno je 28 kulturnih dobara Hrvatske koja se nalaze na UNESCO-vom popisu te su objašnjeni osnovni pojmovi vezani uz pravo na kulturu. Događaj je moderirao glavni tajnik HF-a Marko Vidaček.

Svrha ovog prvog događaja u nizu aktivnosti bila je upoznavanje tima HF-a s ovom materijom, a u smjeru većeg intenziviranja aktivnosti HF-a.

Na događaju je najavljena prva akademija mladih HF “CRO Academy” koja će se održati ovaj mjesec na Šar planini, a na kojoj će sudjelovati oko 25 mladih iz cijele zemlje.

Manifestacije pod nazivom „Izvorno hrvatsko: tradicija, inovativnost, mladi“ financijski podupire Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Sljedeća događanja bit će posvećena hrvatskim nobelovcima i izumima, gradu Šibeniku i Dubrovačkoj Republici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top