skip to Main Content
ДОБРЕДОЈДОВТЕ
Млади

Mладите се најголемиот потенцијал на секоја држава. Сакаме да го мотивираме учеството на младите во јавниот простор и одлучувањето.

Образование

Образованието е клуч за модернизација на нашето општество, затоа веруваме во рационализирано образование кое ги разбира новите прилики.

Дијалог

Сакаме да мотивираме и организираме нормална и агрументирана дискусија. Потребно е да се разговара отворено и одговорно.

СОРАБОТКА

Решени сме да продолжиме да ја јакнеме соработката помеѓу Македонија и Хрватска, да ги развиваме и подобруваме заедничките потенцијали, да ги поврзуваме младите од овие држави и да создаваме нови можности.

ИДНИНА СО СТАВ

Потребна е иднина со став. Образование и култура во движење. Држава за сите. Отворено и одговорно.

ИНФО

Vidaček za “Glas Hrvatske”: Ne možemo govoriti o mladima bez mladih, zbog toga smo osnovali HF

Sastanak sa zastupnicom Monikom Zajkovom u makedonskom parlamentu

Остварена средба со пратеничката Моника Зајкова, една од најмладите во актуелниот собраниски состав

[PISMO] Ljerka Toth Naumova: Pokrenuli i otvorili novi uspiješniji put razvoja i očuvanja zajedništva i suradnje

Godinu dana od osnutka HF-a – dužni smo nastaviti povijesno prijateljstvo između Makedonije i Hrvatske

Една година ХФ – обврзани сме да го продолжиме историското пријателството помеѓу Македонија и Хрватска

БЛОГ

Димитровска: Приказната за ХФ продолжува да се раскажува, уште поголеми успеси во иднина

Дубровничка република – за првиот карантин во свет, виното и општеството (2)

Марин Држиќ – хрватски ренесансен автор и критичар со остри комедии

Dan Europe po prvi puta obilježavamo virtualno

#EU2020HR Zagrebački sastanak na vrhu održava se 6. svibnja, u formi video-konferencije

Сплитски статут од 1312 година – хумани решенија и пазарна економија

Back To Top