skip to Main Content
JAVNI POZIV Za Prvu “CRO Akademiju”

JAVNI POZIV za prvu “CRO Akademiju”

Hrvatski Forum objavljuje JAVNI POZIV za prijem polaznika prve “CRO Akademije” koja će se održati od 25. do 27. studenog na Popovoj Šapci.

Kroz različite aktivnosti, predavanja i radionice, polaznici Akademije imat će priliku upoznati i informirati se o temama vezanim uz hrvatsku kulturu, povijest, jezik, pravo i prirodu. Kroz interaktivne aktivnosti sudionici će imati priliku upoznati se sa specifičnim temama vezanim uz Hrvatsku. Predavači na Akademiji su iskusni stručnjaci i predavači iz više područja.

Cilj Akademije je međusobno upoznavanje mladih iz više gradova, njihovo povezivanje i interakcija, a kroz sadržaje i materijale vezane uz Hrvatsku.

Sudionicima Akademije bit će detaljnije predstavljene dvije hrvatske elektroničke platforme u Makedoniji: Arhiv Hrvata u Makedoniji i Croatica.

Pravo sudjelovanja na Akademiji imaju osobe od 16 do 30 godina. Broj sudionika je ograničen, a broj sudionika izvan Makedonije je 5 sudionika.

Zainteresirani trebaju poslati:

  • životopis i
  • rad na jednu od sljedećih tema: Dubrovačka Republika, hrvatski izumi, prirodna blaga Hrvatske, hrvatski dijalekti ili hrvatsko nematerijalno kulturno dobro. Rad mora biti napisan na hrvatskom jeziku, maksimalno do 1500 riječi.

Službeni logo prve CRO akademije

Potrebni materijali šalju se na e-mail adresu forumhrvatski@gmail.com, s naznakom “Prijava za CRO Academy 2022“.

Javni poziv je otvoren do 22.11.2022., do 12:00 sati.

O daljnjem tijeku prijave svi prijavljeni bit će obaviješteni.

U slučaju velikog interesa, prednost će imati osobe koje su pohađale hrvatsku nastavu i sudjelovale u aktivnostima hrvatskih udruga u Makedoniji.

Troškove smještaja i prijevoza (u Makedoniji) pokriva Hrvatski forum.

Akademiju financijski podupire Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top