skip to Main Content

Сплитски статут од 1312 година – хумани решенија и пазарна економија

Сплит е град во Далмација, јужна Хрватска, на Јадранско Море. Градот е најголем град во Далмација, втор по големина во Хрватска и е град со многу богата историја. Сплит сам по себе е синоним за Хрватска и хрватското приморје.  Но она што е особено интересно за…

Повеќе
Back To Top