skip to Main Content

ЕУ вложува повеќе од 1,4 милијарди евра во зелени проекти во седум земји-членки во рамките на политиката на кохезија

Европската комисија денес одобри инвестициски пакет вреден повеќе од 1,4 милијарди евра од фондовите на ЕУ за 14 големи инфраструктурни проекти во седум земји-членки: Хрватска, Чешка, Унгарија, Полска, Португалија, Романија и Шпанија. Проектите опфаќаат неколку клучни области како што се…

Повеќе
Back To Top