skip to Main Content
JAVNI POZIV Za Prijave Za članove Programskog Vijeća

JAVNI POZIV za prijave za članove Programskog vijeća

Prema svojim aktima i programskim načelima, Hrvatski forum objavljuje JAVNI POZIV za prijave za članove Programskog vijeća.

Programsko vijeće je savjetodavno tijelo sastavljeno od najmanje 3 člana iz reda istaknutih pojedinaca i stručnjaka u područjima:
– demokracija i vladavina prava,
– Hrvatski jezik, kultura i povijest,
– mladi, sudjelovanje mladih i obrazovanje,
– zaštita i promicanje ljudskih prava i sloboda (posebno manjinskih, jezičnih i kulturnih prava i sloboda),
– hrvatska manjina u Makedoniji i organiziranje hrvatske manjine,
– EU i međunarodna suradnja.

Članovi ovog tijela moći će izravnije sudjelovati u kreiranju budućih politika i aktivnosti Hrvatskog foruma, kao i pridonijeti lakšem i boljem ostvarenju ciljeva inicijative.

Mandat članova Programskog vijeća (Programsko Vijeće) traje na dvije godine s pravom na još jedan ponovni izbor, bez naknade.

Zainteresirani kandidati najkasnije do 5. lipnja trebaju poslati svoj životopis i propratno (motivaciono) pismo na forumhrvatski@gmail.com s naznakom “Prijava – javni poziv za članove Programskog vijeća“.

Kandidati mogu u prijavu podnijeti i preporuku udruga hrvatske manjine ili drugih nevladinih organizacija, što će utjecati na bolje bodovanje kandidata.

Odabir članova izvršit će se kroz posebno formirano Povjerenstvo koje će ocjenjivati ​​pristigle prijave i o tome dodatno obavijestiti odabrane kandidate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top