skip to Main Content

Марин Држиќ – хрватски ренесансен автор и критичар со остри комедии

Марин Држиќ е најголемото име на хрватската книжевност во 16 век, но исто така може слободно да се каже еден од најголемите и најдобрите комедиографи во хрватската историја воопшто, но и во светската. Марин Држиќ (нарекуван Видра) е хрватски поет,…

Повеќе
Back To Top