skip to Main Content

ЕУ интеграцијата можност за трансформирање на земјата во модерна држава

9 Мај се одбележува како Ден на Европа, во знак на сеќавање на говорот на францускиот министер за надворешни работи, Роберт Шуман, кој во 1950 година ја изнесе денес прифатената и распространета визија за европското единство. Ваквиот предлог, познат и…

Повеќе
Back To Top