skip to Main Content

Средба со г-ѓа Ирина Стојановска, заменик народен правобранител

На ден 28.02.2020 година, претставници на Хрватскиот Форум остварија посета на канцеларијата на Народниот правобранител во Тетово, при што беше одржана и средба со г-ѓа Ирина Стојановска, заменик народен правобранител.  Претставниците на Форумот имаа можност да се информираат за работата…

Повеќе

Остварена средба со г-дин Ахмед Ќазими, раководител на сектор за јавни дејности на општина Тетово

На ден 20.02.2020 година, делегација на Хрватски Форум предводена од генералниот секретар Марко Видачек оствари средба со г-динот Ахмед Ќазими, раководител на секторот за јавни дејности на општина Тетово.  На средбата беа претставените досегашните активности на ХФ и беа потенцирани…

Повеќе

Одржана дискусија за ЕУ и практични вежби за коминикациски способности

На ден 13.02.2020 година во просторот на Млади Хаб во Скопје, за раководството и членовите на Хрватски Форум се одржа настанот „risE Up!“ на кој учесниците дискутираа за различните аспекти на Европската Унија, а беше спроведен и практичен дел за…

Повеќе

Трета редовна седница, формиран одбор за надворешни работи

На ден 13.02.2020, во просторот на Млади Хаб во Скопје, се одржа третата редовна седница на Клубот на основачи на Хрватскиот Форум.   На седницата, за претседател на новиот одбор за надворешни работи беше избран м-р Иван Дургутов, додека пак за…

Повеќе
Back To Top