skip to Main Content

#EU2020HR Самитот во мај во Загреб – Хрватска сака европски пат за соседите, јасни сигнали за проширувањето

Претседателот на хрватската Влада, Андреј Пленковиќ, денеска во Банските Двори се состана со претседателот на Европскиот Совет, Шарл Мишел, а после тоа дадоа изјави во Националната и универзитетска библиотека во Загреб. Претседателот на Владата, Пленковиќ, изјави дека се разговарало за…

Повеќе

#EU2020HR Европските пратеници за хрватското претседавање со Советот на ЕУ

Хрватска по Финска го преземе ротирачкото претседателствување со Советот на ЕУ од 1-ви јануари 2020 година. Ги прашавме хрватските европратеници што очекуваат.  Извор: europarl.europa.eu Слоганот на Хрватска во текот на шестмесечниот период на претседавање е „Силна Европа во светот полн…

Повеќе
Back To Top