skip to Main Content

Остварена средба со пратеничката Моника Зајкова, една од најмладите во актуелниот собраниски состав

Денеска генералниот секретар на ХФ, Марко Видачек, во македонското Собрание оствари средба со пратеничката Моника Зајкова (ЛДП), една од најмладите членови на актуелниот пратенички состав. На средбата се дискутираше за младинските политики, вклучувањето на младите во процесите на одлучување и…

Повеќе

Димитровска: Приказната за ХФ продолжува да се раскажува, уште поголеми успеси во иднина

Како заменик генерален секретар би сакала да се обратам на сите постојани и идни членови кои ќе станат дел од успешната приказна на Хрватски Форум, која пред една година беше само убава имагинација, а денес е реалност за која сите…

Повеќе

Една година ХФ – обврзани сме да го продолжиме историското пријателството помеѓу Македонија и Хрватска

„Од иницијатива на десетмина млади, денеска Хрватски Форум е навистина единствена младинска организација која како таква го покрива подрачјето на македонско – хрватското пријателство, унапредување на меѓудржавната соработка, вклучувањето на младите како и промоција на двете култури“, изјави генералниот секретар…

Повеќе
Back To Top