skip to Main Content

Петир и Пленковиќ на тема Македонија и ЕУ во хрватскиот Сабор

Македонското приклучување кон Европската унија актуелно во хрватскиот Сабор.  „Таквото подметнување на нога на Македонија треба да се сопре, со тоа што имаме сопствено искуство со нереални препреки кои и пред нас се поставуваа на трновитиот пат на пристапување на…

Повеќе

Главашевиќ побара хрватски ангажман за праведен третман на Македонија во проширувањето, се обрати и на македонски

„Македонија неполни два часа по разорниот земјотрес испрати 100.000 евра за Банија. Со тоа Македонија се покажа како навистина пријателска земја на Хрватска. Но возвраќа ли Хрватска на тоа пријателство со иста мерка?“, прашува хрватскиот пратеник Бојан Главашевиќ од говорницата…

Повеќе
Back To Top