skip to Main Content

Четврта редовна седница на КО, статутарни прашања и организација на Собрание во фокусот

Со целосно почитување на здравствените препораки и мерки, на ден 24.07.2020 во Тетово, Хрватски Форум ја одржа четвртата редовна седница на Клубот на основачи во проширен состав.  На седницата беше поздравен досегашниот ангажман на Хрватски Форум и во текот на…

Повеќе

ХФ во Тетово за локалната и регионална самоуправа на Хрватска и Дубровничката република

Со целосно почитување на здравствените протоколи и мерки, Хрватски Форум денес во Тетово одржа настан поврзан со локалната и регионална самоуправа на Хрватска и Македонија, како и предавање за Дубровничката република. Историскиот развој на Дубровничката република, нејзините карактеристики и најважни…

Повеќе

Дубровничка република – за првиот карантин во свет, виното и општеството (2)

Во ѕидините на малата и просперитетна република се развивал грациозен град, која што убавина и денес го одзема здивот. Денес секој може да се прошета низ ѕидините, но не секогаш било така, да се биде во ѕидините или да се…

Повеќе
Back To Top