skip to Main Content
Остварена средба со директорот на КОВЗРГ, г-дин Даријан Сотировски

Остварена средба со директорот на КОВЗРГ, г-дин Даријан Сотировски

На ден 22.11.2019 година, генералниот секретар Марко Видачек и заменик – генералната секретарка Теодора Димитровска остварија средба со директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи (КОВЗРГ), г-дин Даријан Сотировски.

На средбата беше разговарано за тековните активности, како и за идните планови. 

Директорот Сотировски ја истакна својата поддршка за афирмацијата на младинското учество во јавниот простор и во процесот на донесување на одлуки на централно и локално ниво. Беа претставени програмскитe заложби и цели на Хрватскиот Форум и беше потенцирана потребата за соработка со државните институции  и со Република Хрватска.


Тим за односи со јавноста

ХРВАТСКИ ФОРУМ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top