skip to Main Content

#EU2020HR Европските пратеници за хрватското претседавање со Советот на ЕУ

Хрватска по Финска го преземе ротирачкото претседателствување со Советот на ЕУ од 1-ви јануари 2020 година. Ги прашавме хрватските европратеници што очекуваат.  Извор: europarl.europa.eu Слоганот на Хрватска во текот на шестмесечниот период на претседавање е „Силна Европа во светот полн…

Повеќе
Back To Top