skip to Main Content

Именувани членови на Централен одбор во проширен состав

Хрватски Форум на седницата одржана на 01.03.2021 година, за членови на Централен одбор во проширен состав ги именуваше: Кристина Озимец, новинарка, постдипломски студии по менаџмент на стратегиски комуникации; Симона Басталиќ, економист; Луција Чукеловска, правник, постдипломски студии по меѓународно право и…

Повеќе

Координативна средба на ХФ со заменик – директорот на Агенција за млади и спорт

На ден 03.12.2020 година, претставници на Хрватски Форум одржаа координативна средба со заменик - директорот на Агенцијата за млади и спорт, г-дин Авни Рустеми.   На средбата беа презентирани досегашните и тековни активности на ХФ, а беше изразена и подготвеност за…

Повеќе

Прва седница на новиот ЦО и вебинар за дипломатските односи помеѓу Македонија и Хрватска

Прва седница на новиот централен одбор на Хрватскиот Форум се оддржа вчера, 29.11.2020 година, преку онлајн платформата „Zoom“.  На дневен ред ставени беа просторните услови на ХФ, техничко - организациони прашања, како и претстојните активности на Форумот. Дефинирани беа активности…

Повеќе

Изборно собрание на Хрватски Форум: избрани претседателка и потпретседатели

Денеска во Тетово со почитување на здравствените протоколи, беше организирано Изборното собрание на ХФ на кое за претседателка беше избрана м-р Симона Копривњак, додека пак за потпретседатели: Михаела Обадиќ, Ема Павловска и Анкица Соколиќ. Од страна на Секретаријатот беше даден…

Повеќе

Дубровничка република – за првиот карантин во свет, виното и општеството (2)

Во ѕидините на малата и просперитетна република се развивал грациозен град, која што убавина и денес го одзема здивот. Денес секој може да се прошета низ ѕидините, но не секогаш било така, да се биде во ѕидините или да се…

Повеќе

Формиран Програмски совет на ХФ, очекуваме и предлози и критики

Хрватски Форум по објавениот јавен повик за апликации за членови на новото експертско тело Програмски совет, во областите назначени во повикот, за членови ги избра: Д-р Милена Апостоловска Степаноска, вонреден професор на  Правен факултет „Јустинијан Први“; Д-р Марко Кртолица, доцент…

Повеќе
Back To Top