skip to Main Content

Стипе Месиќ: Македонската нација е историски факт

Стјепан Месиќ, поранешниот хрватски претседател во два мандати, претседател на првата хрватска Влада и некогашен претседател на хрватскиот Сабор, во интервју за македонскиот портал „МКД.мк“ коментира за бугарското вето и хрватското искуство во ЕУ.  Ако се говори за историја, тогаш…

Повеќе
Back To Top