skip to Main Content

[ На денешен ден ] Во Самобор во 1939 година испечатена „Бели мугри“ на Кочо Рацин

На денешен ден во 1939-та година, во Самобор (Хрватска) е испечатено едно од најзначајните македонски дела, „Бели мугри“ на Кочо Рацин.  Како што вели Антун Густав Матош дека „Самобор е најхрватски од сите градови“, познато е и дека Самобор е…

Повеќе
Back To Top