skip to Main Content

Граѓаните масовно ја покажаа својата хуманост, акцијата на ХФ спроведена во 4 градови

Тетово, Куманово, Скопје и Гостивар беа 4-те градови во кои денеска се спроведе хуманитарната акцијата на Хрватскиот Форум насловена „Избери хуманост, пробуди надеж!“. Во Тетово граѓаните масовно пристапија кон акцијата со која се собираше чиста облека на платото пред НУ…

Повеќе

Тетовци масовно се вклучија во хуманитарната акција „Избери хуманост, пробуди надеж!“

Во Тетово денеска се одржа хуманитарната акција „Избери хуманост, пробуди надеж!“. Додека траеше хуманитарната акција доаѓаа луѓе кои донираа, како и оние кои побараа да добијат облека. Оваа хуманитарна активност во Тетово ја организираа организацијата „Хрватски форум“, општинската организација на…

Повеќе

Хрватски Форум со хуманитарна акција

Младинската организација Хрватски Форум во четврток неделава ќе ја организира првата хуманитарна акција, а собраните средства и облека ќе бидат наменети за ранливите категории граѓани. Акцијата во Куманово ќе се одржи од 13 до 17 часот пред Космо Тинекс, информира…

Повеќе

Хуманитарната акција „Избери хуманост, пробуди надеж!“ на Хрватски Форум во 4 градови

Хрватскиот Форум хуманитарната акција насловена „Избери хуманост, пробуди надеж!“ во четврток, на 31.10.2019 година ќе ја спроведе заедно со своите волонтери во 4 градови во Македонија (Тетово, Куманово, Скопје и Гостивар).  Наместо да заврши во отпад, облеката која ни е…

Повеќе

Потребни резултати, а не изговори

На денешната седница на Клубот на основачи на Хрватскиот Форум беше избрано раководството и беа утврдени приоритети во насока на идните активности.  На седницата беше поздравена поддршката и интересот за оваа иницијатива, како и големиот број добиени предлози и идеи…

Повеќе

Формирана е младинска иницијатива Хрватски Форум

Хрватскиот Форум преставува иницијатива која обединува млади со намера да се понудат конкретни решенија и да се остварат заеднички иницијативи, пренесува порталот „Тетовоинфо“. - Сакаме преку своите настани и активности активно да се вклучиме во јавниот простор преку теми од…

Повеќе
Back To Top